Βιογραφικό

Δρ. ΣΩΤΗΡΗΣ Α. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ M.D

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος 

Δρ. Σωτήρης Ευσταθίου

Ο Δρ. Σωτήρης Ευσταθίου γεννήθηκε στη Μόρφου επαρχίας Λευκωσίας. Μετά την τουρκική εισβολή το 1974, αφού η οικογένειά του εκδιώχθηκε βιαίως από τους εισβολείς, εγκαταστάθηκε στη Λεμεσό όπου φοίτησε για 6 χρόνια στο Λανίτειο Γυμνάσιο – Λύκειο, από όπου έλαβε απολυτήριο με βαθμό Άριστα. 

Κατόπιν επιτυχών εισαγωγικών εξετάσεων εξασφάλισε θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία ξεκίνησε τις σπουδές του αφού ολοκλήρωσε τη διετή στρατιωτική του θητεία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή σε 6 χρόνια με βαθμό «ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ» και κατόπιν ειδικεύτηκε για 2 ½ χρόνια στη Γενική Χειρουργική στο επαρχιακό Νοσοκομείο Θηβών. Ακολούθως ολοκλήρωσε την ειδίκευση στη Μαιευτική – Γυναικολογία στην Α’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού Διονυσίου Αραβαντινού. Μετά το πέρας της ειδίκευσής του στη Μαιευτική & Γυναικολογία, μετεκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και εξωσωματική γονιμοποίηση υπό τον διακεκριμένο καθηγητή Μαιευτικής – Γυναικολογίας Ιωάννη Τζαφέτα.

Εδώ και χρόνια συνεργάζεται στενά σε θέματα εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) με την Κλινική «Γένεσις Αθηνών», ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξωσωματικής στην Ελλάδα, με Διευθυντή τον Δρ. Κωνσταντίνο Πάντο. Από το 2016 έχει δημιουργήσει μαζί με την εμβρυολόγο Μόνικα Ευσταθίου το κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης «embryON» στη Λεμεσό, το οποίο προσφέρει όλες τις σύγχρονες τεχνικές εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Έχει επίσης εξειδικευθεί στη Γερμανία στη θεραπεία παθήσεων του κόλπου και ακράτειας ούρων, αλλά και αντιμετώπισης των ραγάδων του δέρματος στην εγκυμοσύνη, με τη χρήση σύγχρονων και ανώδυνων τεχνικών Laser.

Ο Δρ. Σωτήρης Ευσταθίου είναι μέτοχος και συνεργάτης των ιδιωτικών κλινικών «Πολυκλινική Υγεία» και «Mediterranean» στην πόλη της Λεμεσού, όπου και διενεργεί μαιευτικές και γυναικολογικές επεμβάσεις, με έμφαση στη λαπαροσκοπική χειρουργική.  

Είναι μέλος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Εταιρείας Κύπρου, της European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) και της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Είναι νυμφευμένος με την Χρυστάλλα Γενεθλίου και έχει μια κόρη, τη Μόνικα και 2 γιους, τον Ραφαήλ και τον Ανδρέα.